Güncel

Nürnberg’de Yılmaz Güney Anması

Pandemi koşullarını, Tekelci sermayenin ihtiyaçlarına göre dizayn eden Alman devletinin yarattığı toplumsal izolasyonu kırmak, geniş kitlelere ulaşmak, ve bu kitlelerle ileriye doğru yürümek isteyen ATİF Nürnberg derneği, göçün 60. Yılında Devrimci sanatçı Yılmaz Güney şahsında bir anma gerçekleştirdi.

Pandemi koşullarını, Tekelci sermayenin ihtiyaçlarına göre dizayn eden Alman devletinin yarattığı toplumsal “izolasyonu” kırmak, geniş kitlelere ulaşmak, ve bu kitlelerle ileriye doğru yürümek isteyen ATİF Nürnberg Derneği, göçün 60. Yılında Devrimci sanatçı Yılmaz Güney şahsında bir anma gerçekleştirdi.
Gecenin  organizasyonunu kolaylaştırmak için önceden oluşturulan sağlık ekibi, mutfak ekibi, bilet kontrol ekibi, teknik ekip, sahne ekibi, stant ekibi ve güvenlik ekibi birbiriyle uyumlu olarak gecenin başarısı için emek harcadılar.
Gece; çalışma tarzıyla, yerli ve göçmen bir çok kurumu bir araya getirme özelliğiyle, bir çok kurumun konuşma yapması veya mesaj sunmasıyla Nürnberg için oldukça coşkulu gecelerinden biri olarak hafızalara işlendi.
Yılmaz Güney’i, Kültürler arası dialog derneği, güncel gelişmeleri ve gecenin içeriğini ATİF’li yoldaşlar anlattı. Göçün 60.Yılına dair AGİF’li dostlarımız mesajlarını sundular.
Alevi Kültür Merkezi başkanı, zalimin zulmüne karşı neden birleşmemiz gerektiğini anlattı. Bir-Kar’lı dostlar gecenin anlamına ilişkin mesaj vererek dayanışmada bulundular.
Konuşma aralarında Ahmet Arif’ten Adnan Yücel’e, Nazım Hikmet’ten Enver Gökçe’ye şiirler okunarak direniş çağrıları yapıldı.
Sahneye ilk önce çıkan Kerim ve Daimi söyledikleri halk türküleriyle açılışı yaptılar. Sonra Rojava’lı dostumuz Xeyri Shendo ezgilerini seslendirdi.
Sonrasında sanatçı dostumuz Ferhat Tunç ve Umuda Haykırış türkü ve marşlarıyla katılımcıları coşturdu.
Sahne alan sanatçılardan, en çok alkış alan, kitleyi umuda taşıyıp özgür bir geleceğe haykıran UMUDA HAYKIRIŞ müzik grubuna ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Sahnedeki kararlı duruşları, coşkuları, Alevi, Kürt ve Ermeni katliamlarından Boğaziçi direnişine, Karadenizin derelerinden, Rojava Devriminin kazanımlarına uzanan bir resital sundular. Ve yüzlerce kitleyi coşturarak umudu büyüttüler.
400 yakın katılımcın olduğu gece pandemiye, izolasyona, güle güle deyip hep bir ağızdan haykırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu